Historiaa
Vuonna 1929 perustettiin Tetomiin Koskenkylän yksityinen suomalainen kansakoulu. Se siirtyi Pernajan kunnan omistukseen 1. 1. 1956. Vuonna 1959 jaettiin Pernajan kunnan suomenkielinen koulupiiri kahtia. Koulumme edeltäjä toimi Suur-Sarvilahden lakkautetussa ruotsinkielisessä koulussa. Vuonna 1963 Valmistui Gislarböleen uusi suomenkielinen kansakoulu
Toinen suomenkielinen koulu siirtyi vuonna 1964 Fasarbyn lakkautetun ruotsinkielisen koulun tiloihin. Sieltä koulu muutti vuonna 1971 Tervik-Tjusterbyn lakkautettuun ruotsinkieliseen kouluun. Vuonna 1973 valmistui Isnäsin koulun nykyinen rakennus samalle tontille Isnäsin ruotsinkielisen koulun kanssa. Kouluilla on yhteisiä tiloja ja yhteistä henkilökuntaa.Vuonna 1975 siirryttiin Pernajassa peruskouluun.
Yleistä
Lukuvuonna 2006-2007 Isnäsin koulussa on 28 oppilasta, joista yksi on esikoululainen. Opettajia on kolme: Petri Kemppainen (luokat 4-6) ja Mira Hakola (luokat 2-3) ja Eija Ojansuu (esikoulu ja ensimmäinen luokka). Eijan luokka sijaitsee tässä rakennuksessa yhdessä ruokalan kanssa.
Koulukuljetusten piirissä lukuvuonna 2006-2007 on 15 oppilasta. Kuljetukset on järjestetty yhteisesti molempien Isnäsin koulujen kesken.
Ensimmäisenä kolmannelta luokalta alkavana vieraana kielenä koulussamme opetetaan englantia.
Koulun toiminnasta
Koulutyössä pyritään aktiiviseen toimintaan lähiseutujen kanssa. Etenkin keväisin ja syksyisin hyödynnämme kaunista meri- ja metsäympäristöä oppimisen elävöittäjänä. Esimerkiksi viime vuonna tutkimme merta yhdessä Merentutkimuslaitoksen tutkijan kanssa, kävimme kalassa kala-ammattilaisen kanssa, ja tänä vuonna olemme vierailleet Tjusterbyn kartanossa.
Yhteistyö vanhempien kanssa toimii hyvin. Vanhemmat ovat olleet innokkaasti kehittämässä koulun toimintaa ja tehneet panoksellaan mahdolliseksi useiden tilaisuuksien järjestämisen.
Kouluruokailu
Kouluruokailu tapahtuu yhteisessä ruokalassa Isnäsin ruotsinkielisen koulun kanssa. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä Amican toimesta. Sekä opettajat että oppilaat ovat tyytyväisiä kouluruokaan.
Koulun piha
Molemmilla Isnäsin kouluilla on yhteinen välituntipiha ja yhteiset pihakalusteet. Koulujen oppilaat toimivat jonkin verran välituntien aikana yhdessä. Yhteistyö koulujen kesken toimii joustavasti. Tänä syksynä oppilaat ovat saaneet käyttöönsä uusia palloja, hyppynaruja, sulkapallomailat, ja lisää välituntivälineistöä on luvassa talven mittaan.
Kuvia: 1, 2
Isnäsissä 13.10.2006 Petri Kemppainen [email protected] |